Recykaars

milieubesparende kaarsen

Home
Assortiment
Kaarsbrandtips
Workshops
Contact

  Workshop waxinelichtjes maken

  Wat kunt u verwachten
 • U wordt ontvangen met een kopje biologische thee/koffie of sap.

 • Daarna kunt uw favoriete kleur kaarswas uitzoeken om waxinelichtjes mee te maken. Als u het belangrijk vind dat de zelfgemaakte waxinelichtjes passen bij de kleur van het interieur, neem dan bijvoorbeeld een stukje gordijnstof mee, zodat u de juiste kleur kunt uitzoeken.

 • Daarna doorloopt u met een klein groepje mensen (maximaal 5) het hele proces van waxinelichtjes maken van hergebruikte materialen: de oude lontjes uit de lonthouders halen, nieuwe lonten erin vastzetten, kaarswas smelten, gieten, etc.

 • Tien waxinelichtjes mag u mee naar huis nemen: natuurlijk zelfgemaakte lichtjes van uw uitgekozen kleur, maar ook lichtjes van andere kleuren mag u uitzoeken.


 • Voor wie
  Voor iedereen vanaf 12 jaar, die zelf een middagje waxinelichtjes wil maken.

  Wanneer
  Elk jaar wordt op een zaterdag in november een workshop waxinelichtjes maken gegeven.
  Een workshop begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.
  Wie wil meedoen is welkom. Heeft u interesse? Mail of bel me dan met op welke novemberzaterdagen u zou kunnen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de beschikbaarheid, bepaal ik dan op welke dag de workshop wordt gehouden. Ook als het nog lang geen november is, kunt u alvast uw interesse doorgeven. In de herfst vraag ik u dan wanneer u zou kunnen. Alle ge´nteresseerden laat ik de datum van de workshop weten. Daarna beslist u of u zich wilt opgeven voor de workshop.
  Voor een groep vanaf 3 personen zijn in overleg ook andere dagen en tijden mogelijk.

  Waar
  In de stad Groningen.

  Prijzen
  Deelname kost 9 euro per persoon. Wilt u zelf thuis waxinelichtjes maken, dan krijgt u voor 1 euro extra een aantal benodigdheden en schriftelijke instructies mee naar huis.

  Aanmelden of meer informatie
  U kunt bellen met 050-5773998 of op de contactpagina kijken voor andere contactmogelijkheden: Contact.
  Omdat de workshops aan maximaal 5 deelnemers worden gegeven, kunnen ze snel vol zijn. Wacht daarom niet te lang met aanmelden.